Kies de beste leerkrachten / docenten

en help hen nog veel beter te worden.

Zodat kinderen het onderwijs en de aandacht krijgen die ze verdienen en ouders voelen dat hun kinderen veilig zijn!

Je bent al blij dat er überhaupt mensen solliciteren
*
Je zoekt daarom mensen die heel goed kunnen wórden i.p.v. zíjn
*
Maar hoe kan je het beste bijdragen aan hun ontwikkeling?
*
Je ziet nieuwe collega’s te snel opbranden en vertrekken
*
Je bent sceptisch over tests en assessments

Ik deel je zorg én je scepsis, maar ik kan je helpen:

Talent-assessment voor de Docent / Leerkracht

Met deze (online) competentietest / talent-assessment breng je de onmisbare eigenschappen voor (alle) onderwijsprofessionals in beeld. Met de rapportage beschikt je nieuwe medewerker per direct over een Persoonlijk Ontwikkelplan. Met diezelfde rapportage beschik jij over informatie die cruciaal is om een selectiebesluit te nemen. 

Training 'Assessor / Competentiecoach Onderwijs'

In deze training vertel ik je alles over de onmisbare eigenschappen voor de docent, leer ik je de resultaten van de competentietest te interpreteren en af te zetten tegen de eisen en wensen van jouw specifieke organisatie (en doelgroep). Ik leer je in het online-deel van de training bovendien het Acht Stappen Selectieproces, dat haast automatisch leidt tot logische besluiten die je ook aan anderen uit kunt leggen.

Competentie-ontwikkelboek

Iedereen is ongeschikt, in ieder geval een beetje! Dat is ook helemaal niet erg als je maar bereid bent je incompetentie onder ogen te zien en daarmee aan het werk te gaan. De competentietest geeft medewerkers helder zicht op hun belangrijkste leer- en ontwikkel-opdrachten. In het (nog te verschijnen) boek ‘Dé Leerkracht’ zeer concrete en praktische tips om aan die ontwikkel-opdracht zelf invulling te geven.

Key-note: 'Leiden of lijden voor de klas!'

Je bent leraar of docent geworden omdat je kennis over wilt dragen en een bijdrage wilt leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Tijdens je opleiding of misschien zelfs pas daarna realiseer je je dat je als leraar of docent eigenlijk een leidinggevende functie hebt. Je komt immers pas toe aan dat waar je voor gekomen was, als je toehoorders bereid zijn om iets van je aan te nemen. En dat zijn ze niet altijd vanzelf. In deze key-note vertel ik met aansprekende voorbeelden welke drie competenties het verschil maken tussen lijden of leiden voor de klas, en hoe je die kunt ontwikkelen.

Gratis e-book: 'Neem Nooit Competente Mensen Aan..'

...en andere ideeen voor zinvol competentie-management!