Over ons

Een geweldig verhaal draait altijd om een held. Die held staat voor een lastige uitdaging en vaak ook tegenover een bad-ass tegenstander. Dan ontmoet de held een gids met een slim plan en samen overwinnen ze uiteindelijk de uitdagingen en ook de kwaaie pier.

In jouw verhaal ben jij de held, niet ik. Ik wil de gids wel spelen.

Om maar even aan te geven dat dit dus met afstand de minst interessante pagina op deze website is. Maar misschien wil je toch iets meer over mij en ons weten voordat je ons überhaupt een rol in jouw verhaal laat spelen.

Het Team

Ons vaste team bestaat uit vijf mensen, namelijk Marjolein Niens, Linda de Groot , Joeri van der Well, Ad van der Hulst en ondergetekende (Peter Vonk).

Daaromheen hebben we een kleine groep van top-professionals verzameld die ons ieder vanuit een eigen expertisegebied ondersteunen.

Marjolein Niens

Sinds jaar en dag mijn geweldige manager bedrijfsvoering. 

Bij haar komen alle lijnen samen. Als Marjolein binnenkomt ademt iedereen uit.
Dan weet je namelijk: ‘Het komt voor elkaar’.

Linda de Groot

Al ruim 16 jaar mijn volstrekt onmisbare secretaresse en test-assistente. 

Het gezicht dat iedereen zich kan herinneren. Omdat zij het was die je direct op je gemak stelde toen je enigszins gespannen binnenkwam.

Joeri van der Well

De man die in 2017 binnenkwam om ‘even mee te denken’ en nooit meer weg ging / gaat.

Zo af en toe kom je iemand tegen die je het liefst de rest van je leven dicht zou willen houden. En als die iemand dan ook nog eens precies dat kan wat je zelf niet kunt… Joeri dus, en wij hebben hem! Inmiddels verantwoordelijk voor alle ICT-gerelateerde zaken.

Ad van der Hulst

De strategische sparringpartner die ook één van mijn beste vrienden werd. 

Met afstand Nederlands beste adviseur op het gebied van slim organiseren bovendien. Werkt al acht jaar elke week een hele dag met me mee. Check hem op www.adjustintime.nl.

Peter Vonk

En dan tenslotte over mij (Peter). Ik werd geboren op 9 september 1962 in Wageningen. Doorliep de basisschool met de nodige moeite (“Peter kan het wel maar is nogal snel afgeleid en hij heeft er ook niet zo heel veel zin in”). Voltooide de HAVO in ‘slechts’ zeven jaar. Doorliep daarna de HBO-J (de tegenwoordige SPH), trouwde halverwege de opleiding met Aline, met wie ik tot op de dag van vandaag bijzonder gelukkig ben en twee fantastische kinderen kreeg.

Werkte ruim 10 jaar in de jeugdzorg als achtereenvolgens Groepsopvoeder, Teamleider, Unitleider, Internaatsdirecteur (wat trouwens een heel slecht idee was) en Trainer / Methodiek-ontwikkelaar (wat al een veel beter idee was).

Daarna werd ik managementconsultant en ontdekte mijn commerciële kant maar kreeg binnen de kortste keren ruzie met mijn werkgever. Min of meer noodgedwongen begon ik, onder de naam ‘Vonk Competentie Expertise BV’, mijn eigen bureau.

In de afgelopen twee-en-twintig jaar werkte ik, samen met een klein maar bevlogen team, voor veel en zeer uiteenlopende organisaties. We hielden ons voornamelijk bezig met ‘de mens achter het gedrag’, oftewel met Arbeid- en Organisatiepsychologie. We ontvingen bijvoorbeeld bijna 20.000 mensen voor het ondergaan van talent-assessments en competentie-tests.

We ontwikkelden onze eigen visie en stijl. Die visie kan kort worden samengevat in twee zinnen, namelijk: ‘Iedereen is geschikt, de vraag is alleen waarvoor!’ en ‘Iedereen is ongeschikt, de vraag is alleen hoe erg en wat gaan we eraan doen!’

Onze stijl laat zich het best samenvatten in kernwaarden die nog steeds staan als een huis: Aandacht, Inzicht en Richting in Klare Taal!

Ik schreef drie boeken die uitstekend ontvangen werden, gaf enkele honderden lezingen en adviseerde vele directeuren en bestuurders met betrekking tot strategische en vooral personele vraagstukken.

Begin 2017 stelde ik me de vraag die ik al duizenden keren aan anderen had gesteld: “Doe je nog het goede werk of ben je vooral je werk goed aan het doen?” Ik had precies één nacht nodig om een sluimerend gevoel van onbehagen om te zetten in een besluit dat ik direct ook de volgende dag heb gecommuniceerd met mijn team.

We stelden het uur U vast op 1 juni 2018, waarmee we onszelf exact anderhalf jaar tijd gaven om een plan te bedenken en uit te voeren dat voor iedereen voordelig zou kunnen zijn. Ik ben er ontzettend trots op dat we daarin geslaagd zijn en een zuivere win-win-win situatie tot stand hebben gebracht.

Tot zover eerst maar eens even. Als je nog meer van me wilt weten om te kunnen bepalen of je mij een rol in jouw verhaal wilt laten spelen, is het misschien een goed idee om elkaar eerst eens even te bellen en daarna wellicht live te ontmoeten?

Sluit Menu
×

Winkelmand