Zeven super-eenvoudige manieren om het als leider grandioos te verkloten...

en hoe dat te voorkomen!

Je geeft leiding (of dat ambieer je)
*
en dat wil je heel graag heel goed doen,
*
zodat je bijdraagt aan het succes van de organisatie,
*
en medewerkers je respecteren en vertrouwen.
*
Je weet zelf ook wel dat je niet perfect bent,
*
maar je bent gemotiveerd om te leren.

Je geeft leiding (of dat ambieer je)
*
en dat wil je heel graag goed doen.
*
Zodat je bijdraagt aan het succes van de organisatie,
*
en medewerkers je respecteren en vertrouwen.
*
Je weet zelf ook wel dat je niet perfect bent,
*
maar je bent gemotiveerd om te leren.

Voel je je aangesproken? Dan kan ik je helpen. Als je durft tenminste.

Ik kan namelijk niet beloven dat het 'leuk' wordt, wel dat je verder komt.

Dit is het plan:

Stap 1. Lees eerst het (gratis) whitepaper

Daarin leg ik je uit welke zeven eigenschappen samen bepalend zijn voor de vraag of je een ‘geboren leider’ bent. Ik leg ook uit hoe (en waarom) dat afwijkt van wat je in de gangbare leiderschapsliteratuur tegen zult komen. Maar vooral vertel ik je hoe je als niet-geboren toch heel succesvol kunt worden. Jij ook! Download whitepaper.

Stap 2. Onderga een pittig (online) leiderschaps-assessment

Zodat je weet ‘hoe het bij jou zit’ en snapt waarom het ondanks al jouw goede bedoelingen toch niet altijd even gemakkelijk gaat. Zodat je weet wat je te doen staat om uit te groeien tot een gerespecteerd leider.
Een goed assessment is trouwens niet per sé ook een ‘leuk’ assessment. Een goed assessment moet een beetje schuren, je uit je comfort-zone trekken of er juist instappen. Dit assessment schuurt behoorlijk. Dat je dat vast even weet.

Stap 3. Bepaal jouw ontwikkel-prioriteiten 

Wat kan jij doen om (1) onnodig gedoe te minimaliseren en (2) effectiever om te gaan met het gedoe dat er toch wel komt en soms ook wel even nodig is? Na het assessment heb je daar niet alleen een helder antwoord op, je weet ook waar je moet beginnen (en waar nog even niet).

Stap 4. Lees het competentie-ontwikkelboek

Bij je assessmentrapport ontvang je een (e-book) exemplaar van het competentie-ontwikkelboek Zeven super-eenvoudige manieren om het als leider grandioos te verkloten…en hoe dat te voorkomen” . Daarin vertel ik wat je heel praktisch en concreet per direct kunt ‘doen’ om morgen al effectiever te zijn dan je gisteren was.

Stap 5. Neem deel aan de Masterclass Leiderschap (optioneel)

Voor wie meer, verder en vooral dieper wil gaan is er de Masterclass Leiderschap. Daar gaan kwartjes vallen waarvan je niet eens wist dat ze ergens hingen. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Stap 6. Pak jezelf bij de kladden

Ik kan en ga je vertellen wát je zou moeten ontwikkelen. Ik ga je ook vertellen hóe je dat kunt doen. Maar daarna moet je wel echt zélf aan het werk. Als je daarbij wat intensiever begeleid wil worden kan dat natuurlijk ook. Neem dan even contact met ons op.

Stap 7. Meet en evalueer je ontwikkel-resultaat

Een jaar nadat je het leiderschaps-assessment hebt ondergaan stuur ik je een mailtje. Daarin reik ik je een eenvoudig en praktisch (en gratis) 360 graden feedback instrument aan. Zodat je kunt meten of de groei die je onherroepelijk door gaat maken ook door anderen gezien en gewaardeerd wordt.

Naar het leiderschaps-assessment

Whitepaper gelezen...aan de gang

Particulier: Als je dit volledig voor eigen rekening wilt doen, klik je hieronder op de ‘koop direct een assessment’ knop.

Je ontvangt per mail de inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot ons test- en assessment-platform. Direct nadat je het laatste onderdeel hebt afgerond verschijnen daar ook jouw persoonlijke rapportage en het bijhorende ontwikkelboek.

Via je werkgever: Wil je een offerte ontvangen zodat je die eerst aan je werkgever voor kunt leggen? Klik dan hier en vul de gevraagde gegevens in. Wij sturen je dan uiterlijk de volgende werkdag een voorstel. 

Ben je zelf (of vertegenwoordig je) de werkgever? Ben je breder geïnteresseerd in onze visie en werkwijze en wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Ga naar de contactpagina en vul daar een paar gegevens in. Dan bellen we je uiterlijk de volgende werkdag. Je mag ons natuurlijk ook zelf even bellen 038-4227888. 

'Cut to the Bone' Assessment

Voor sommige mensen, sommige functies en sommige vragen kan het verstandig zijn om een volledig persoonlijk – dus één op één / face to face – assessment te organiseren. 

Bijvoorbeeld als je in de race bent voor een cruciale rol met een hoog afbreukrisico en je (of je toekomstige werkgever) zeker wil weten dat je daarin een goede kans van slagen maakt.

Die mogelijkheid is er. Maar ook hier past een waarschuwing. Ik heb dit namelijk niet voor niets het ‘cut to the bone assessment‘ gedoopt. Ik fileer je tot op het bot en dat kan behoorlijk zeer doen. Niet voor watjes dus. Maar weet ook dat dit al voor heel veel mensen een ‘life-changing’ ervaring is geweest.

MT-Complementairiteits-Assessment

Door de resultaten van individuele talent-assessments samen te voegen kunnen we eenvoudig een team-complementariteits-profiel maken. Daarbij beperken we ons niet tot ‘De Zeven’ maar gebruiken we de uitgebreidere talentenkaart met 30 ‘constructen’.

In een plenaire sessie leg ik eerst het complementariteits-profiel uit. Dat wordt overigens geen monoloog. Ik daag uit tot gesprek en interactie, maar houdt de mate van gevoelde basisveiligheid daarbij zeer scherp in de gaten. Die is voor mij namelijk heilig, al is het maar omdat het rendement van dit soort sessies nihil is als de basisveiligheid niet gegarandeerd is.

Wat het MT-Complementariteits-Assessment anders maakt dan alle andere teamrol instrumenten (als ‘Insights’, ‘Belbin’, ‘Management Drives’, etc.) is enerzijds de mate van persoonlijke en collectieve diepgang en anderzijds de concrete resultaatgerichtheid.

Van elkaar te weten komen waarom we doen wat we doen en elkaar daardoor beter begrijpen en waarderen, is natuurlijk best leuk en waardevol. Maar als opbrengst wat mij betreft echt niet genoeg.

“Wat gaan we morgen concreet doen om de mate van complementariteit te versterken en daarmee uit te groeien tot een geweldig team?” Dat is de vraag die aan het eind van de dag beantwoord moet zijn. En dat antwoord ga ik je geven. Dat garandeer ik je…’no cure no pay’! 

Oftewel, niet tevreden, niet betalen! Kan ik gemakkelijk toezeggen aangezien er in twintig jaar nog nooit een team voor ‘niet betalen’ heeft gekozen.

Meerdere assessments inkopen?

Ben je (of vertegenwoordig je een) werkgever, coach, recruiter of trainer en wil je onze instrumenten breder inzetten? Dan kunnen we een bedrijfsaccount voor je inrichten op ons platform, zodat je zelf assessments aan kunt maken en die toe kunt wijzen aan kandidaten.